ODJEĆA

četvrtak, 23.12.2010 15:11:00

SARI

Sari je tradicionalni indijski odjevni predmet, on je i specifičan izraz istočnjačke filozofije. Sari je najstarija ženska odjeća koja je još u upotrebi. Računa se da je sari star oko pet tisuća godina. Određene vrste tekstila su neuobičajeno otporne na vrijeme. Sari je najprije slikan u kućama bogatih, bio je veoma skup i nosili su ga samo aristokrati. Danas je, međutim, proizvodnja industrijalizirana, tako da je sari dostupan svima. Iako sari djeluje kao haljina, riječ je zapravo o nešivenoj tkanini dugoj od četiri do osam metara koja može biti od različitih materijala, a postoje i različiti stilovi ili načini njegova odijevanja.

DHOTI

Muška odjeća, donji dio. To je 4 metara duga tkanina koja se na razne načine omota oko struka. Tkanina može biti od svile, pamuka, jute i drugih materijala. Bijela boja označava osobu u obiteljskom, a narančasta u odvojenom redu života. Rub dhotija može biti ukrašen raznim borderima.

CHOLI

Ženska majica (kao top), koja se nosi ispod sarija ili gopi dressa.

CADAR

Muška marama ili šal koja pokriva gornji dio tijela. U Indiji se koristi kao ogrtač. Može biti vuneni (zimski), svileni, pamučni ili juteni.

GOPI DRESS

Ženska odjeća koja se sastoji od suknje i marame.

POKRIVAČI ZA KREVETE

Raznih boja i ukrasa.

KURTA

Indijska muška košulja. Može biti raznih boja, dugih i kratkih rukava, te od raznih materijala. Specifični su praktični džepovi na bočnim rubovima kurta.

YOGI PANTS

Hlače za meditaciju, raznih boja i veličina.

GAMSHA

Indijski ručnik.

TORBE

Sa motivima Nrsimhadeva, Radha-Krsne, Govardhana.

TUNIKE

Odjeća za žene, raznih boja i dizajna.

povećaj sliku

Om India Shop

FERDO trgovački obrt vl. Marijana Vrtačnik
Način plaćanja: pouzećem

Kontakt

J.J. Strossmayera 8, 31000 Osijek
Otvori kartu
mob:
+385 98 842 681
mail:
klifti@gmail.com
web:
http://omindiashop.fullbusiness.com/
Copyright 2021 FERDO trgovački obrt vl. Marijana Vrtačnik Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

J.J. Strossmayera 8, 31000 Osijek
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu