Ortopedske cipele i ulošci

četvrtak, 14.10.2010 15:44:00

Ortopedske cipele izrađuju se za djecu s urođenim deformacijama stopala ili su takva stopala posljedica neke druge bolesti.
Dijagnoza se najčešće postavlja u dojenačkoj dobi tijekom pregleda liječnika ortopeda ili fizijatra.
Dakle, liječnik određuje terapiju nošenja ortopedskih cipela ili ortopedskih uložaka. Ortopedske cipele izrađuju se isključivo individualno za svako dijete prema dijagnozi liječnika.

Vrlo često ljudi ne razlikuju pojam ortopedskog i anatomskog uloška. Anatomski uložak prati luk stopala i djeluje preventivno, a ugrađuje se uglavnom u sve sezonske cipele. Ortopedski se ulošci izrađuju prema indikaciji liječnika ortopeda.
Specijalističkim pregledom liječnik će odrediti stupanj spuštenosti stopala (postoje 3 stupnja) i odlučiti da li uvesti nošenje ortopedskih uložaka ili će preporučiti samo vježbe za stopala.
Vježbe za stopala su vrlo važne jer se njima jačaju mišići stopala. Nažalost, na te vježbe i roditelji i djeca vrlo brzo zaborave i sva poboljšanja očekuju se od ortopedskih uložaka što je potpuno pogrešno.

povećaj sliku

Ljekarna Mr. Pharm. ANKICA HULJEV

LJEKARNA MR. PHARM. ANKICA HULJEV
Ljekarna, ljekarna Ankica Huljev,Rijeka, lijekovi, krimeja, Rijeka, medicinska pomagala, ortopedske cipele, medicinska kozmetika, proizvodi za bebe...

Kontakt

Mihanovićeva 53, 51000 Rijeka
Otvori kartu
tel:
+385 51 431 011
mail:
ljekarna-huljev@inet.hr
web:
http://ljekarnaankicahuljev.fullbusiness.com
Copyright 2020 LJEKARNA MR. PHARM. ANKICA HULJEV Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Mihanovićeva 53, 51000 Rijeka
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu